12516273_1125146177516050_954489852_n

Förskolebarnen protesterar i skogen

I veckans nummer av både Nacka-Värmdö-posten och tidningen Mitti Värmdö finns två läsvärda artiklar om barnen och pedagogerna på avdelningen Fyren på förskolan Östra Ekedal som ligger alldeles i anslutning till den hotade Ekedalsskogen.

Fyren är förskolans uteavdelning och barngruppen vistas i Ekedalsskogen i princip varje dag. Eftersom barnen på avdelningen är uppriktigt oroliga för det tänkta vägbygget har pedagogerna på avdelningen nu tagit fasta på deras oro och gett barnen fria händer att skapa bilder som visar vad de tycker om förslaget.

Bilderna är sedan förra veckan uppsatta i Ekedalsskogen längs en del av den tänkta vägsträckningen. Du hittar dem längs grusvägen mellan gamla Skärgårdsvägen och Ekedals gård. Väl värt ett besök, både för utställningen och för Ekedalsskogens vackra inramning!

Läs den ena artikeln på www.nvp.se

Läs den andra artikeln på www.mitti.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *